Härlig långpromenad!

I onsdags gav vi oss ut på en kvällspromenad. Jag, Tony, Linnéa och hundarna. Den här skogen är helt underbar att traska runt i. Under tiden som vi gick så ringde Christine från Hittehund. Som vanligt så blev det inget kort samtal. *S* Efteråt blev det lite kommentarer!

 

 

Kommer vi till en pöl så passar Jinx på att leka/bada lite om vi inte är snabba nog att säga till. Ebba, den lilla rackaren, var inte sen att hänga på. Men vad sjutton! Lite roligt måste dom ju få ha och det går ju faktiskt att duscha av dom.

 

 

Den här vägen har vi sagt att vi ska gå och se var den tar slut någonstans. Det verkar som om man kan gå hur långt som helst på den. Underbart!

 



När vi var på hemväg hittade Ebba något som tydligen luktade gott. Hon krafsade ordentligt och slängde sig sedan ner och rullade runt. Som tur var hade dom andra hundarna sprungit före så dom missade det hela.

 

När vi kom hem så hade det mörknat rejält. Både hundar och människor var trötta men nöjda. Ebba var så skönt avslappnad så hon brydde sig inte om att dom andra tre kom och lade sig runt henne. En lyckad dag!



Händelserika dagar!

I lördags kom då lilla Ebba hit. Vi tog alla hundarna och traskade ut i skogen. Eftersom både Ebba och hennes matte är osäkra vid hundmöten fick matte stanna kvar och hennes dotter  fick gå med istället. Efter en stund släppte vi Jinx och Ebba. Det gick jättebra.

Jag själv har jobbat i helgen och varit iväg på spårkurs med Jinx så jag har inte kunnat följa Ebba så mycket på nära håll. Men jag har haft täta kontakter med min sambo, Tony, och allt har bara gått bra. Ebba är väldigt osäker på Jinx men känner sig tydligen trygg med Bibbi. Hon gick t o m och lade sig bredvid henne på bädden igår kväll! Truls bryr hon sig inte så mycket om.

 



Min dotter har varit hemma hela helgen och grejat mycket med Ebba vilket hon har tyckt varit jätteroligt. Ebba har följt Linnéa som en skugga för att hålla kollen på vad hon kan hitta på för kul nästa gång.

 



Redan första dagen kom två av våra katter fram och strök sig mot Ebba. Hon bara stog där och tittade. Gjorde ingenting!!

I måndags tog jag med mig Ebba och Bibbi ut i skogen en tur. Där släppte jag båda två. Extra roligt var att jag inte vågat släppa Bibbi tidigare då hon stått i hundgård i 4 år och hela tiden letat efter staket när hon varit lös. Nu var hon jätteduktig! Var max 5 meter från mig hela tiden. Vi var ute i skogen i ca 1½ timma. Jag slängde ut lite godis på några ställen i skogen så dom fick leta. Det uppskattades! Jag själv hittade lite trattkantareller. Nästa år ska jag planera en svampplockarhelg hos Christine på Hittehund. Hos henne är det alldeles gult i skogen och här sitter jag?!

 



I tisdags åkte jag då in till Uddevalla för att två av våra katter skulle kastreras. Då tog jag med mig Ebba och Bibbi igen. Stackars mina herrar som hela tiden får stanna hemma! Jag och en kompis tog en långpromenad med hundarna. Det kom cyklister och mopedister och dessa reagerade Ebba inte alls på. Hon började morra lite försiktigt när vi mötte människor. Men med en litet "nej" så slutade hon med en gång och tittade på mig. Självklart fick hon mycket beröm då och jisses vad glad hon blev. Detta är en väldigt lätt och rolig hund att arbeta med.

 


På kvällen tog Tony och hans son, Victor, en promenad med herrarna så dom fick sitt dom med! Då passade allihop på att gå ner en sväng till båten. Stackars Jinx som inte fick bada! :-( Det är en av hans stora passioner.....


Välkommen till min nya blogg!



Här kommer jag att skriva lite om mig, min familj och alla våra djur. Jag hoppas ni kommer få en trevlig stund under tiden som ni är här.



Jag heter som sagt Jeanette och jobbar inom psykiatrin. Min familj består av två vuxna, sju barn ( tre egna och fyra bonusbarn + ev. något fosterbarn ) varav två barn som bor hemma, tre hundar, tre katter, zebrafinkar, en chinchilla och fiskar. ( både ute och inne)

I slutet på mars flyttade vi till landet mitt ut i ingenting som jag brukar säga. Det är ett stort hus med en jättestor tomt och jag trivs kanon!



Min fritid tillbringar jag mycket med min familj och mina hundar. Jag är även aktiv i en förening som heter Hittehund där jag hjälper till med att omplacera hundar.

Nu på lördag kommer jag att få hem en hund som heter Ebba. Hon ska vara hos mig i väntan på ett nytt hem då hennes nuvarande ägare tyvärr inte har möjligheten att ha henne kvar.
Jag kommer att använda mig av bloggen för att uppdatera om Ebba just för att hennes matte ska kunna följa henne på ett enkelt sätt.


RSS 2.0