Stadsträning i lördags

 

Som vi bor så träffar inte Ebba så många människor. Och eftersom hon behöver träna på både människo- och hundmöten så passade jag på att ta med mig henne in till Uddevalla i lördags på samma gång som jag ändå skulle hämta min dotter.

 

 

Det var inte det bästa vädret att promenera i, snöblandat regn. Men fördelen var att det då inte var så mycket folk i rörelse. Ebba brydde sig inte om människorna utan inriktade sig mer på min godisficka. Vi träffade på några hundar och dom reagerade hon desto mer på. Hon blev väldigt osäker så där behövs mer träning!

 

 

Ebba hoppade glatt upp på bänken. Hon gillar ju att vara med och hitta på saker.

 

 

Så lunkade vi lite till. 

 

 

Sedan var det dags att hoppa upp på en sköldpadda. Ser ni godisblicken?

 

 

Ebba glömmer lätt när jag säger till henne att inte dra i kopplet. Men i lördags så skötte hon sig utmärkt.

 

 

Sedan var det dags för att hoppa upp på en häst. Här var det lite läskigare för det satt en hund alldeles bredvid som gnydde och ville hälsa på Ebba. Men hon övervann osäkerheten så att hon istället kunde intressera sig för att göra som jag bad henne. Duktigt!

 


Årets första långpromenad!

Årets första långpromenad var 1 januari. Så lite sent inlägg.

 

 

Med tanke på att vi kunde möte andra människor som var ute så tränade vi på att hundarna fick stanna kvar med mig medan Tony gick iväg före i kurvor och på krön.  

 

 

När sedan Tony ropade på dom så bar det av i en himla fart.

 

 

Vädret var bara så underbart med sol och lagom kallt.

 

 

Vi hade med oss min äldsta dotters Kinesiska nakenhund. Ingen hund att ha med sig på långpromenader i skogen direkt. Hon slogs med lingonsnåren. Det räckte för henne!

 

 

Vi fick efter mycket lock och pock gå och hämta henne. Det lilla krypet.....

 

 

Men vi släppte henne igen. Lite träning skadar aldrig. Välklädd var hon med.

 

 

Truls har börjat fatta det här med att han ska gå upp på saker och han tycker det är jättekul!

 

 

Ebba är med på det mesta. Snabb är hon med.

 

 

Att gå upp och balansera på en hal stock var däremot inte det lättaste. Men visst försökte hon.

 

 

Då var det desto enklare att leta godis i barken. Ebba är så lätt att aktivera för hon tycker om allt bara det händer något.

 

 

På hemväg tyckte allt Truls att nu får vi allt jäklas lite. Kopplet låg risigt till en stund.

 

 

Jinx älskar att hitta pinnar som han sedan får bära. Ebba tycker det är spännande och hänger på en sväng.

 

 

 


Äntligen nytt hem.... eller?

Lördag mellan jul och nyår ringde en familj som var väldigt intresserade av Ebba. Vi på Hittehund kollade upp familjen och allt verkade bra. Väldigt bra till och med!



Förra lördagen åkte jag och Maria, också från Hittehund, och Ebba för att hälsa på. Allt gick jättebra. Mannen i familjen låg på alla fyra och lekte med Ebba. Hon tyckte det var jättekul! Hos oss får hon ju dela på uppmärksamheten med tre andra. De lånade henne en stund medan jag åkte vidare till Torp och handlade. När jag kom tillbaks så lös mannen som en sol. Frun lös inte lika mycket. Hennes näsa och ögon rann! Hon som aldrig varit allergisk mot hund tidigare?! Vi bestämde att vi skulle höras av på telefon. Frun skulle göra en allergitest.

Så i fredags ringde de och talade om att det inte gick att gå vidare, tyvärr! Frun var allergisk.



Så nu letar vi fortfarande efter att optimalt hem för lilla gulliga Ebba. Denna ljuvliga varelse som bara älskar när hon får vara med och njuter av att man grejar med henne.


RSS 2.0