Varning för varg!



När vi var ute med hundarna en dag så blev vi varnade av en jägare att de hade sett varg alldeles bortanför oss. Jag är inte rädd för egen del men för hundarna!



Så vi tog det lugnt den dagen med hundarna. Ordnade lite godissök på ett kalhygge. Hundarna uppskattade det i alla fall.



Här kommer Jinx...... eller kan det vara Dumbo?



Den enda av hundarna som tog sig lite längre turer var just...... Ebba.



Hon tar inte så långa svängar och kommer snart tillbaks.... men oron finns där ju.



Jinx var nöjd bara av att få ligga och gnaga lite på en pinne medan Ebba gick och kollade om det fanns något godis kvar på marken.



Truls är såååå tjusig i sin blåslingade lugg. Tittar man riktigt noga så ser man lite rosa också.



Ebba och Truls har blivit ett sånt där radarpar som hela tiden måste hänga på och kolla vad den andra gör.



Visst är han tjusig min ena prins.

Några av djuren i våra liv



Läkerol är en otroligt mysig och kramgo katt. Han är den största av dom. Han älskar att ligga i knät och sträcka ut sig. Han är med på det mesta som man gör med honom.



Figaro är den minsta av katterna. Han kommer inte att bli så stor. Liknar mest katten Gustaf med sina korta, tjocka ben. När vi sitter och ska kolla på film så jagar han gärna muspekaren på duken.



Eftersom vi håller på att göra iordning i biorummet så ligger det smågrejor lite här och där på golvet. Jättekul tycker Figaro!



Emellanåt myser han lite och stryker sig uppefter någon av hundarna. Här är det Bibbi som blivit utvald.



Ebba har också tagit sig an att jaga muspekaren. Men tyvärr är den inte så lätt att fånga.



Tony tycker väldigt mycket om fåglar så vi skaffade oss en voljär. I den fanns två kanariefåglar, två zebrafinkar, två måsfinkar och två spetsstjärtade bältfinkar.



På något konstigt sätt kom den ena lilla luckan upp en kväll. Då flög två måsfinkar, en kanariefågel (den mörkare till vänster) och en zebrafink ut. Katterna fick tag i en måsfink och kanariefågeln så nu är vi två fåglar fattigare. Men nu har jag äntligen fått tag i en måsfink efter gediget ringande. Tony ska åka och köpa den efter jobbet idag. En kanariehane är svårare att få tag på. Dit jag ringer finns det bara honor.

Igår köpte jag hakar som vi satte fast öppningarna med så att dom inte kan gå upp. Christine på Hittehund rekommenderade mig sådana.



Efter att jaga muspekare och äta fåglar så blir man väldigt trött kan Figaro tala om. Det han däremot inte vet är att hans husse var så arg på honom att han ett tag funderade på avlivning istället för kastrering. *S*

Några konvalescenter



Truls har fått klåda på vissa delar av kroppen. Efter prover så har det visat sig att det tydligen kommit efter att han har slickat sig. Så nu går han på cortisonsalva för det och tratt. Det har även visat sig efter provtagning i halsen att han hade Betastreptokocker på tonsillerna. Hur han nu har kunnat få det? För det smittas från människan och när vi var och kollade oss så hade ingen av oss bakterien. Dom andra hundarna hade det inte heller. Men nu går han även på antibiotika för det. Lite lustigt är det att vi fick gå och kolla oss allihop. När jag ringde vårdcentralen och förklarade läget så blev det först alldeles tyst i luren och sedan bad hon om att få återkomma! *S*

Ja, Truls har blå slingor i luggen! Linnéa har en förkärlek att göra honom fin. Så när vi var hos veterinären så tyckte de att en blå tratt skulle passa så fint till dom blå slingorna!



Jinx och Bibbi sympativilar med Truls.



Igår var jag inne med Figaro så han blev kastrerad och öronmärkt, därav tejpen på örat. Trodde att han skulle vara lite loj efter ingreppet. Men nejdå. Det var värre rusch än någonsin inatt. Vi som lade oss tidigt igår kväll för att äntligen få sova ordentligt en natt. Trodde vi! Men det har varit rena E6:an med katter. Suck!



Ebba gillar även hon att ligga och gosa sig på någon av dom röda bäddarna. Fast hon ser lite liten ut på dom mot dom andra lufsarna. Ebba smälter bra in i flocken nu och är bara hur mysig som helst.



Truls kan hon leka med hur mycket som helst. Jinx är som de där tuffa killarna som man ska se upp till och tråna efter. *S* Så nu mår Ebba när hon får ligga bredvid den tuffa killen!

Barnlediga helger



Varanna helg är vi oftast helt barnlediga. Då brukar vi passa på att mysa lite extra med något gott att äta och gärna lite gott vin till.



Har vi räkor, kräftor eller hummer så brukar vi ha lite åskådare. Emellanåt händer det att även dom får smaka lite.



Då passar vi även på att tända lite ljus. Det blir ju så mycket mysigare då. Jag är särskilt svag för doftljus.

Gose Ebba!



När Ebba får chansen så kryper hon upp i soffan, helst knät!



Hon riktigt gosar ner sig i famnen......



... och så kan hon ligga hur länge som helst om hon får!

Ebba och Truls!



Nu för tiden när vi går ut med hundarna så leker Ebba och Truls hela tiden....



och jag menar verkligen hela tiden...........











Bibbi och Jinx busar allt dom med. Men inte alls så mycket som dom andra två stollarna.





Här tas det en paus för att kolla hålan som Jinx inte fick hålla på med!



Sedan full fart igen......



Bibbi älskar att hålla på med sina pipisar. Dom tröttnar hon aldrig på.



Katterna lekte tittut.........



......... och sedan följa John.



Jinx tog sig en sväng i trädgården............... Ebba och Truls.....  lekte!

RSS 2.0